news

Dos sensesostre de Lviv, víctimes d’un brutal assassinat. Sant'Egidio d'Ucraïna expressa la seva indignació i prega perquè s’acabi la violència

26 Setembre 2020 - AJUNTAMENT DE L'VIVS'KA, UCRAÏNA

Sin hogar
violencia

Comparteix-Ho

El 12 de setembre van trobar el cos sense vida de l'Ihor, de 70 anys, en un edifici abandonat. El Bohdan, de 64 anys, va morir a la unitat de cures intensives el 21 de setembre. Ambdós eren persones sense llar de Lviv (Ucraïna) que van morir després de patir una brutal violència durant tres dies.

La fiscalia ha reconstruït els fets. "Dos residents de Lviv, de 18 i 16 anys –es pot llegir a la nota– van apallissar els homes amb tubs metàl·lics i pals, i els van ruixar amb oli de motor, mentre ho gravaven amb el seu telèfon".

La Comunitat de Sant'Egidio d'Ucraïna expressa la seva indignació per morts tan injustes i es referma a considerar inadmissible qualsevol forma de violència. La Comunitat –que fa temps que reclama més atenció a casos semblants que ja han tingut lloc a Lviv– juntament amb els Joves per la Pau prega per les víctimes i s'uneix al dolor d'amics i familiars, alhora que demana a les institucions i a les comunitats locals que treballin per garantir un habitatge digne i segur per a les persones que viuen al carrer.