news

A Polònia la Comunitat organitza una Setmana de pregària pels refugiats

29 Setembre 2020 - POLÒNIA

MIGRANTES
PoloniaRefugiadosJornada Mundial del Refugiado

Comparteix-Ho

A Polònica la Comunitat de Sant'Egidio, amb el patrocini del Consell episcopal polonès per a les migracions, impulsa una Setmana de pregària pels refugiats. Va començar en ocasió de la 106 Jornada mundial del migrant i acabarà el 4 d'octubre, i se celebra en diverses ciutats del país (vegeu els actes al web en polonès).

La Comunitat de Sant'Egidio convida a pregar per aquells que –com escriu el papa Francesc–, igual que Jesucrist, s'han vist obligats a fugir en temps d'Herodes. El Sant Pare recorda una vegada més que quan es parla de migrants i de desplaçats, moltes vegades es tracten com xifres, "però no són xifres, sinó persones! (...) Si coneixem les seves històries, podrem entendre. Podrem entendre, per exemple, que la precarietat que hem experimentat amb patiment a causa de la pandèmia és un element constant en la vida dels desplaçats", escriu el Papa al
missatge per a la Jornada Mundial del migrant.

La setmana de pregària "Morir d'esperança" forma part dels moments de pregària i reflexió que la Comunitat proposa a diverses ciutats europees, especialment des de 2015, any en què van morir al Mediterrani 3771 persones, per recordar les més de 41.000 víctimes que hi ha hagut des de 1990 en els "viatges de l'esperança", recordant noms i històries.