Una nova casa família a Würzburg com alternativa a la institucionalització

Fa anys que Sant'Egidio de Würzburg s'ocupa de les persones ancianes que estan soles a casa seva o en cases de repòs. És una ajuda per dur una vida autònoma i superar l'aïllament i la soledat, que poden ser un drama. Això s'ha fet evident en aquests mesos de pandèmia de covid-19, perquè en alguns centres moltíssims ancians han mort sense que els seus parents o amics poguessin acompanyar-los.
Els ancians corren més perill en situacions de crisi, com s'explica també en la crida de la Comunitat en motiu de la pandèmia
"Sense ancians no hi ha futur".

Per això ha posat en marxa un innovador projecte de cohabitatge. És una alternativa vàlida a la institucionalització però alhora alguna cosa més: un model inclusiu que proposa l'edat anciana com un temps per multiplicar –i no reduir– els contactes, els lligams i les relacions d'amistat.

La nova casa família es va inaugurar l'1 d'octubre en ocasió del Dia internacional dels ancians, al barri de Zellerau, on la Comunitat hi és present des de principis dels anys 80 i és una fase important d'una atenció perllongada i fidel als problemes dels ancians.