El papa Francesc confia a la Comunitat de Sant’Egidio una casa per acollir refugiats dels corredors humanitaris. És un gest de generositat amb els immigrants pel qual estem profundament agraïts

Comunicat de premsa de l'Almoineria Vaticana

El papa Francesc ha decidit que una casa que li van donar les germanes Serventes de Maria sigui cedida a la Comunitat de Sant’Egidio per acollir refugiats que arriben a Itàlia amb els corredors humanitaris. La Comunitat de Sant’Egidio està profundament agraïda al papa i al cardenal Krajewski per aquest gest de generositat amb els migrants que arribaran a Itàlia.

Ho afirma en un Comunicat l'Almoiner del Papa, el cardenal  Konrad Krajewski:

"Per respondre a la invitació del papa Francesc, que a l'encíclica Germans tots renova en vàries ocasions la necessitat de preparar una acollida adient als migrants que fugen de guerres, persecucions i catàstrofes naturals, les germanes de la Divina Providència de Catània han decidie donar al papa Francesc, a través de l'Almoineria Apostòlica, l'usdefruit gratuït d'un edifici de la seva propietat a via della Pisana.

 

L'edifici, que duu el nom de Villa Serena, serà una casa d'acollida per a refugiats, especialment per a dones soles, dones amb menors, famílies en situació de vulnerabilitat, que arriben a Itàlia amb els corredors humanitaris. El centre podrà acollir un màxim de 60 persones i tindrà principalment l'objectiu d'acollir els refugiats els primers mesos després d'arribar, per posteriorment acompanyar-los en itineraris d'autonomia laboral i d'habitatge.
La casa d'acollida serà cedida a la Comunitat de Sant’Egidio que, com és sabut, el 2015 va començar a obrir corredors humanitaris per a refugiats sirians, de la banya d'Àfrica i darrerament de Grècia, especialment de l'illa de Lesbos. Fins ara han estat acollides en el procés d'integració més de 2600 persones, entre les que hi ha un gran nombre de menors".