"L’esperit d'Assís" a l'Àfrica: en un clima tens per la violència preelectoral, se celebra la trobada "Ningú se salva sol" a Abidjan

La crida per la pau dels líders religiosos

 

Aquest any "l’esperit d'Assís" ha arribat a Abidjan en un clima marcat per la violència, que ja ha causat víctimes i ferits durant algunes manifestacions en diverses ciutats de Costa d'Ivori.

 

El diumenge 25 d'octubre a la seu de la Comunitat de Sant'Egidio, a pocs dies de la votació de les eleccions presidencials, dirigents cristians pertanyents a les diferents Esglésies presents al país i al costat de dirigents musulmans, repetiren en veu alta "ningú se salva sol ". En comunió amb la trobada internacional que va tenir lloc a Roma el passat 20 d'octubre, els imams de Costa d'Ivori juntament amb els líders de la Conferència Episcopal local, l’Arxidiòcesi d’Abidjan, i les esglésies Metodista, Bautista i altres denominacions cristianes, llançaren un missatge de "pau i fraternitat" a través dels seus discursos i pregàries.

 

El nunci apostòlic Paolo Borja va portar la salutació del Papa Francesc, reprenent algunes parts del discurs pronunciat pel propi Papa el 20 d'octubre.

 

A la fi de l'acte, en una sala plena tot i respectant les mesures anti-Covid, els líders van encendre el canelobre de la pau i van signar un manifest en el qual s’emfatitza el paper que juguen les religions al dissociar-se de qualsevol manifestació de violència.

En aquest sentit, el manifest també compromet a les diferents confessions religioses a intervenir en els pròxims dies davant la possible instrumentalització de les religions i les possibles amenaces a llocs de culte. També es va demanar als líders polítics que fomentin la reconciliació real al país. Finalment, el manifest per la pau fou lliurat als dirigents polítics i als representants de les institucions.

 

LLEGEIX EL MANIFEST (FR) >>