Lahore és la nova etapa de l'Esperit d'Assís a Pakistan. Trobada de Pregària per la Pau a la capital del Punjab

Lahore és la nova etapa de l'Esperit d'Assís a Pakistan. La Comunitat, juntament amb l'arxidiòcesi, ha convocat els representants religiosos per celebrar, amb el màxim respecte de les regles de distanciament anticovid, una Trobada de Pregària per la Pau en continuïtat amb l'acte de Roma: "Ningú se salva sol. Pau i Fraternitat".

Hi han participat l'arquebisbe de Lahore, monsenyor Sebastian Francis Shah, el Maulana Abdul Kabir Azad, imam de la històrica mesquita Badshahi, que va temps que es va unir al camí de les trobades internacionals per la pau de la Comunitat, el gran muftí de Lahore, Maulana Mubashir Hussain i altres representants de les esglésies evangèliques i d'altre denominacions cristianes.

Els treballs es van obrir amb el missatge que el papa Francesc va dir a la trobada de Roma i van ser presentats pel representant de Sant'Egidio Gary Mushtaq, que va destacar la importància d'aquesta trobada sobretot en un temps de por i d'incertesa a causa de la pandèmia.

Totes les intervencions van voler recordar la importància de l'Esperit d'Assís com un "do dels cristians a tot el país" com va dir l'arquebisbe Shah i un "camí de pau, que reforça la nostra voluntat d'oposar-nos amb valentia a l'odi i a la violència, i ens impulsa a protegir els nostres germans d'altres religions", com va afirmar el Maulana Azad.

Després de llegir la Crida de Pau 2020, que van firmar tots els participants, cadascun va encendre una espelma del canelobre de pau. Una representació d'infants va entregar la crida a les autoritats presents.