news

Dia Internacional contra la corrupció. Recordem el nostre germà Floribert, màrtir per no haver cedit a una proposta de corrupció

9 Desembre 2020

Floribert Bwana Chui

Comparteix-Ho

El 9 de desembre és el Dia Internacional contra la corrupció.

Recordem en Floribert Bwana Chui (jove congolès de la Comunitat de Sant’Egidio, treballador de les duanes) que va ser assassinat per no cedir a la corrupció. Conèixer aquesta història ajuda a entendre les noves formes de martiri: es tracta d'un sacrifici silenciós i allunyat dels focus dels mitjans de comunicació, però que fa tremolar la vida social i política d'aquells països en què la corrupció s'ha convertit en la norma. Ho va corroborar també el papa Francesc en el seu viatge a l'Àfrica de 2015, quan una jove li va preguntar: "Es pot justificar la corrupció al·legant que tots són corruptes? Com podem ser cristians i lluitar contra el mal de la corrupció?".

En la seva resposta el Papa va puntualitzar: "La corrupció és una cosa que entra dins nostre. És com el sucre [...]. Cada vegada que acceptem un suborn destruïm el nostre cor i la nostra pàtria [...]. Com passa amb tot, cal començar: si no vols la corrupció, comença tu mateix, ara! Si no comences tu, tampoc no ho farà el teu veí!". Parlant als joves durant la vista va afegir: "Nois i noies, la corrupció no és un camí de vida, és un camí de mort!".

 

La història d'en Floribert Bwana Chui