Un vídeo sobre el treball de Sant'Egidio amb els pobres i els sensesostre mostra el rostre solidari de Polònia

En l'àmbit de la campanya "Una Polònia plena de passió", impulsada per la Presidència de la República, s'ha presentat un breu reportatge sobre el servei de la Comunitat de Sant'Egidio de Varsòvia. A les imatges es veu la preparació i la distribució del sopar a les persones sense sostre a diferents llocs de la ciutat i la "Casa de les Germanes", que acull dues dones que abans vivien al carrer. El nombre de pobres que ajuda la Comunitat ha augmentat notablement durant la pandèmia: cada setmana es preparen 700 paquets d'aliments. Aquest creixement és possible gràcies a un lligam d'amistat fidel i a moltes mans que s'han prestat a ajudar.
 
Al vídeo, Sylwia Uryga, de la Comunitat de Sant’Egidio de Varsòvia,diu: "Les primeres trobades amb les persones sense llar juntament amb la Comunitat, en un clima d'amabilitat i de conversa pacient, m'han fet veure un rostre totalment diferent dels pobres, m'han ajudat a entendre'n el valor.
Les persones sense llar són persones exactament com nosaltres; per tant, tenen les mateixes necessitats que nosaltres. Sobretot, necessiten amics fidels. Demanen atenció, paciència i amistat. Tots tenim la necessitat de sentir-nos segurs i de tenir algú que s'interessi per nosaltres. De vegades necessitem una mà que ens ajudi a fer front als nostres problemes.
Quan preguem, adrecem els nostres ulls al rostre de Jesús, i després reconeixem aquell rostre en el dels pobres que trobem."