news

Felicitació des de Sant'Egidio: que arribi el Nadal i porti guarició i un món nou

21 Desembre 2020

#NavidadParaTodos
ANCIANOSMarco ImpagliazzoNavidadcoronavirusCovid-19

Comparteix-Ho

Es pot activar la funció del subtítols de YouTube en
italià, anglès, francès, alemany, portuguès, castellà, català, neerlandès

El Nadal del 2020 és un Nadal especial. De fet, cada Nadal ho és, perquè cada Nadal és únic, és un esdeveniment. Però aquest any Jesús neix en un món malalt, malalt a causa del coronavirus, d'aquesta pandèmia que ha afectat la vida de milers i milers de persones a tot el món. Així doncs, aquest Nadal hi ha una espera més forta, una espera més gran d'un món nou, d'un món guarit, d'un món en què es respecti el medi ambient. I sobretot, tothom, especialment qui viu als marges, qui és més vulnerable, qui és pobre ha de ser acollit. Penseu en els ancians que hi ha a centres per a crònics, en qui fa mesos que no rep ni una visita.

Aquest Nadal hem d'intentar arribar a tothom amb creativitat, amb noves formes, bé sigui per telèfon o fent una visita. Pensar en els altres, fer un donatiu, un regal. En definitiva, un Nadal en què tots hem d'estar més units, participar més perquè tots estem a l'espera d'aquest món nou que portarà Jesús, perquè Jesús –n'estem convençuts– és la nostra fe, és la nostra esperança, portarà un món nou perquè porta l'Evangeli la bona notícia que tots esperem. I la primera bona notícia és la de la guarició, és la del consol per a qui està malament o per als que duen mesos i mesos vivint sols.

Que per a tots ells, per a tots nosaltres, arribi el Nadal; que per a tots nosaltres creixi l'espera de l'esperança de guarició, de consol i de companyia. Per això des de Sant'Egidio us desitjo un bon Nadal. Ho desitjo a tothom i a cadascú perquè sigui de debò un Nadal per a tothom.

Marco Impagliazzo
President de la Comunitat de Sant'Egidio