news

Els laboratoris Dream de Blantyre i Balaka obtenen el certificat Sadcas

5 Març 2021 - BLANTYRE, MALAWI

MalawiDream

Comparteix-Ho

Estem molt orgullosos d'haver rebut, el 10 de febrer, la notícia que tots esperàvem: els nostres laboratoris DREAM a Blantyre i Balaka han rebut l'acreditació ISO 15189 de l'organisme de certificació internacional SADCAS.
Així, els laboratoris DREAM que poden presumir d'aquesta important certificació ascendeixen ja a tres, juntament amb el del "Centro Para Criança" a Maputo, el primer cronològicament.

Els dos laboratoris DREAM a Malawi són els únics laboratoris acreditats a tot el país que ofereixen serveis al públic. El resultat és encara més extraordinari si es considera que el de Balaka està ubicat en una zona rural i no en una gran ciutat, i que tots els serveis s'hi ofereixen de forma gratuïta. Realment un pas endavant per fer que els serveis de qualitat siguin accessibles per a tothom, fins i tot per als més pobres i de les zones rurals.

Però, què significa realment que aquests laboratoris estiguin acreditats?

En el camp dels laboratoris de diagnòstic, com els nostres laboratoris DREAM, l'acreditació és un mitjà per demostrar la pròpia competència als nostres pacients, a governs nacionals, a socis, a donants i en general, a totes les institucions del sector.

Per assolir aquest reconeixement, el camí ha estat llarg: han calgut 10 anys.

Imagineu un gimnasta que s'ha de classificar per als Jocs Olímpics. Aquest esportista haurà de passar innombrables proves. Per aconseguir-ho, repetirà contínuament els seus exercicis, intentant estandarditzar la tècnica seguint certs criteris dictats per la normativa esportiva perquè el seu exercici sigui perfecte. D'aquesta manera, el gimnasta podrà evitar errors, fer cada vegada més precisos els seus resultats i mostrar, a la fi, un exercici impecable i d'altíssima qualitat, que li permetrà accedir a la competició més prestigiosa.

De la mateixa manera, els laboratoris DREAM han hagut de passar moltes proves per aconseguir la certificació SADCAS. L'última, explicada no fa gaire, fóu el procés d'acreditació dels laboratoris a Malawi per obtenir les "4 estrelles".

En aquest procés de reconeixement, els laboratoris han de desenvolupar i documentar la seva capacitat per detectar, identificar, respondre amb promptitud i notificar les malalties que detecten i que poden afectar la salut pública. Per això, tots els laboratoris públics o privats que treballen sense ànim de lucre en coordinació amb els sistemes nacionals de salut, donant suport en el diagnòstic de les principals malalties a l'Àfrica, se sotmeten a auditories periòdiques. En aquestes, s'avaluen aspectes rellevants, fins i tot la gestió de la documentació, amb un sistema que assigna una puntuació d'1 a 5 estrelles. D'acord amb una llista de verificació que reflecteix la norma ISO 15189-2012, es puntua el funcionament general del laboratori.

Fins a dia d'avui, per tant, la qualitat dels resultats i l'excel·lència dels nostres laboratoris Dream, que sempre han estat una característica intrínseca de la feina feta, són reconegudes arreu del món.
Sentim el desig d'agrair a tot el personal de laboratori de Blantyre i Balaka, els nostres "atletes olímpics", que han fet una feina enorme (i de vegades esgotadora) en aquesta cursa que ha durat 10 anys.

Tot això constitueix una nova fita de Dream, no per a cercar la glòria sinó pel bé dels nostres pacients. Sí, acreditar la qualitat de la feina al laboratori és una expressió de respecte i amor per a la seva vida.


 Els laboratoris Dream de Blantyre i Balaka obtenen el certificat Sadcas
Els laboratoris Dream de Blantyre i Balaka obtenen el certificat Sadcas