A Kíev han mort més de 40 sensesostre per culpa del fred. Sant'Egidio els recorda en una pregària i fa una crida

Aquesta any l'hivern a Kíev i a tot Ucraïna ha estat especialment rigorós. Segons dades oficials de l'ajuntament de Kíev, estimats per defecte, des de principis del 2020 fins avui han mort més de 40 persones sense sostre a causa del fred.

La Comunitat de Sant’Egidio, alhora que denuncia aquesta tragèdia, demana a les institucions locals que es preparin amb temps per tal que els més pobres trobin una protecció eficaç contra el fred hivernal.

La Comunitat, que ajuda les persones sense llar des de fa més de vint anys, ha organitzat durant aquest període un servei d'auxili pels carrers de la ciutat. Cada setmana reparteix 1000 àpats en diferents llocs. D'altra banda, ha començat a buscar solucions habitatives per als que no tenen casa.

Pensant en tots els que han mort per fred, i també per indiferència, els amics de Sant'Egidio van fer una pregària a l'atri de la basílica de la Resurrecció per recordar els centenars de persones que han estat víctimes de l'abandonament, començant per la Mila, que van trobar congelada al centre de Kíev el 2006.