Continuen a Roma les negociacions de pau amb Sant'Egidio per a Sudan del Sud

Del 15 al 18 de juliol s'han celebrat a Roma les negociacions entre el Govern sudsudanès, el SSOMA Real SPLM i el SSOMA SSUF/A.

Del 15 al 18 de juliol de 2018, la Comunitat de Sant’Egidio ha allotjat les negociacions de pau entre el Govern de transició revitalitzat d'unitat nacional (RTGoNU) de Sudan del Sud, el South Sudan Opposition Movements Alliance-South Sudan United Front/Army (SSOMA SSUF/A) i el SSOMA-Real Sudan People's Liberation Movement (SSOMA Real SPLM), en presència d'observadors de la comunitat internacional per continuar la Iniciativa de Roma. Durant els quatre dies, les parts han firmat dos documents: el full de ruta per a la inclusió de Real SPLM i SSUF/A al mecanisme de verificació de l'alto el foc (CTSAMVM) i el full de ruta del diàleg polític sobre les causes del conflicte, després del qual les parts s'han compromès a firmar un acord general.
Amb el primer acord SSOMA es compromet a establir un contacte de comunicació amb el CTSAMVM; a participar en un taller tècnic, que organitzarà CTSAMVM i Sant'Egidio amb IGAD i RJMEC del 2 al 5 de setembre; a promoure un curs de formació per als militars, que treballaran en centres del CTSAMVM.
El segon document firmat per les delegacions compromet les parts a una agenda de trobades que se celebraran a Roma els mesos de setembre, octubre i novembre de 2021 i que duran, segons que esperen els mediadors de Sant'Egidio i els observadores internacionals, a un acord definitiu de pau entre les parts.
També estaven presents a la trobada representants dels governs d'Etiòpia, Kenya, Uganda, Sudan, Suïssa i el Japó, així com representants de la Unió Europea, IGAD, UNMISS, RJMEC i CTSAMVM, que han donat el seu suport als avenços assolits.