news

La Pau és possible? És la pregunta del Forum 3 de "Pobles Germans, Terra Futura" el 7 d'octubre a les 10h

6 Octubre 2021 - ROMA, ITÀLIA

#FraternityForFuture

Comparteix-Ho

Com ha escrit recentment Andrea Riccardi, referint-se a l'epíleg del recent tema afganès, "avui ens adonem que la guerra va ser una estratègia equivocada". Per prevenir conflictes o acabar amb les guerres, només queda un camí, el de la pau. El Papa Francesc també ho va afirmar, parlant d'"artesania de la pau: cada persona pot ser llevat eficaç amb el seu estil de vida quotidià".

Parlaran d'això en aquest fòrum Betty Oyella Bigombe, corresponsal especial d'Uganda al Sudan del Sud des del 2019 i membre de les xarxes de mediació de dones FemWise - Àfrica i Commonwealth; Mario Giro, ex-viceministre d'Afers Exteriors italià  i protagonista de les nombroses iniciatives de pau de la Comunitat de Sant'Egidio a diversos països del món: Algèria, Kosovo, Libèria, Costa d'Ivori, Darfur, Guinea i Àfrica Central.

El tema decisiu de la relació entre les religions i la pau serà explorat pel Cardenal Michael Czerny, subsecretari del Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral; i Katherine Marshall, Directora General del “World Faiths Development Dialogue” (WFDD) i vicepresidenta de l'Associació Interreligiosa del G20.

El testimoni de Ribic Zijo serà particularmente esperat, va sobreviure a la massacre de la seva família. Fóu el primer gitano que va portar davant de la Cort Penal Internacional a l'Haia el genocidi del seu poble en el sagnant conflicte que va assolar a l'ex Iugoslàvia en els anys 90.

Encara és possible participar presencialment: CLICA AQUI

Segueix-nos ONLINE

AL FINALITZAR LA CONFERÈNCIA ES PUBLICARAN ELS TEXTOS