Reunió amb el Secretari de l'ONU, Guterres, en paral·lel al G20. Pau, vacunes per a Àfrica i corredors humanitaris centren la conversa

El Secretari General: "Sant'Egidio no només parla de pau sinó que fa la pau" - "Andrea Riccardi: "Reconstruir les societats i donar a la pau la centralitat que mereix".

Aquesta tarda, a les 16.00 h, una delegació de la Comunitat de Sant'Egidio, encapçalada pel fundador Andrea Riccardi i el president Marco Impagliazzo, s'ha reunit a Roma amb el Secretari General de l'ONU, Antonio Guterres. En el transcurs de la reunió han parlat sobre alguns temes importants que estan a l’agenda del G20 que s’està duent a terme a la capital italiana. En primer lloc, el de la pau i, en particular, l'acció que duu a terme Sant'Egidio a favor de la reconciliació i el desarmament en alguns països i zones del món on persisteixen els conflictes i la violència generalitzada.

Un altre tema ha estat la vacunació anticovid a l’Àfrica, un continent que no es pot deixar enrere, pel bé de tota la seva població i del món sencer. Finalment, han abordat el tema de les migracions, i han coincidit en la necessitat de replicar el model dels corredors humanitaris a les zones del món afectades per guerres i crisis mediambientals que fan que la gent marxi de la seva terra. Sant'Egidio i altres realitats els van llançar a Itàlia, França, Bèlgica i Andorra i fins ara han permès acollir gairebé 4.000 refugiats a Europa.

En la conversa també ha sorgit la idea d'una conferència d'alt nivell sobre la pau, la societat civil i el paper de la dona, que s'organitzarà pròximament a Nova York.

"Tinc una admiració il·limitada pel treball de Sant'Egidio perquè no només parla de pau, sinó que fa la pau, i hi té èxit", va dir Guterres. Per a Riccardi, la col·laboració amb l'ONU és molt important: "Sant'Egidio treballa per a reconstruir societats. En un moment en què la pau sembla difícil d'aconseguir, volem retornar-li la centralitat que mereix".