El premi a les Escoles de la Pau de Sant'Egidio a Berlín: un reconeixement i un compromís creixents

A Berlín, al barri de Neukölln, Sant'Egidio ha obert una nova oficina, a l'església de St. Eduard. Aquí es va dur a terme la celebració del 54è aniversari de la Comunitat, presidida per l'arquebisbe Heiner Koch, amb la participació de molts joves i ancians, pobres, infants de les Escoles de Pau i les seves famílies, i molts ucraïnesos que han arribat aquests dies i han estat acollits per Sant'Egidio.

Al final de la cerimònia, un infant de l'Escola de la Pau i una noia de Sant'Egidio van rebre el premi diocesà a la integració, de mans de la presidenta del consell diocesà, Karlies Abmeier. Aquest premi és atorgat a projectes que promoguin la convivència entre pobles de cultures, llengües i religions diverses, i destinat aquest any a les Escoles de la Pau.

En aquest temps de guerra es fa més evident la importància de l'educació per a la pau en una ciutat multiètnica com Berlín, especialment en un barri com Neukölln, on va néixer la primera Escola de la Pau, que ara és present a diversos barris i últimament aposta per la integració d'infants ucraïnesos.

“Aquest premi representa un reconeixement i una responsabilitat per a la Comunitat de Sant'Egidio de Berlín”, va declarar Tobias Müller, en nom dels Joves per la Pau.