news

Ajuda alimentària per a la població de Chimbabva (Moçambic) afectada per una greu crisi alimentària. El treball de DREAM

20 Maig 2022 - MOÇAMBIC

Dream
Emergencias humanitarias

Comparteix-Ho

Continua l'ajuda alimentària del Programa DREAM als centres del districte de Chimbabva (Moçambic)

Al maig, el Programa DREAM va proporcionar ajuda alimentària a la població del districte de Chimbabva afectada per una greu crisi alimentària.

A Moçambic, al districte de Chimbabava, província de Sofala, una zona remota i de difícil accés a la qual s'arriba després de moltes hores en cotxe des de Beira, hi ha els tres centres DREAM de Mangunde, Estaquinha i Barada, centres de referència per a una gran zona rural del país.

Allà, metges, infermeres i activistes DREAM fan una excel·lent tasca sanitària i d'atenció als pacients. Molts d'ells, per ser visitats i recollir els seus medicaments, recorren molts quilòmetres, fins i tot caminant tota la nit.

Els centres DREAM de Mangunde, Estaquinha i Barada sorprenen per la seva capacitat d'acollir persones i per l'atenció domiciliària que els activistes realitzen en bicicleta entre les diferents poblacions.

En aquestes situacions, els pacients se senten tranquils i assistits de la millor manera possible.

Aquesta zona pateix una forta inseguretat alimentària, en gran part causada pels efectes del canvi climàtic: la manca de pluges provoca sequeres extremes.

El 2019, abans del cicló Idai, la zona patia falta de pluges i, després del cicló, la situació va empitjorar dràsticament.  

L'escassetat d'aliments ha augmentat dràsticament, la sequera ha destruït els cultius i el bestiar ara està delmat. Els que ho han més car són els petits agricultors que conreaven petites parcel·les de terra per alimentar les seves famílies.

A més, la desaparició dels cultius ha augmentat els preus dels productes alimentaris, cosa que dificulta la compra d'aliments.

La guerra a Ucraïna també complica la situació.

L'ajuda de les organitzacions humanitàries, que en el passat van ajudar aquella població, ara no pot mantenir la seva ajuda alimentària.

El Programa DREAM ha donat resposta a aquesta emergència distribuint aliments: paquets d'aliments dispensats a pacients fràgils, persones amb desnutrició i malalts de tuberculosi.

La distribució de maig arribarà a 300 pacients amb les seves famílies i properament n'hi haurà una altra .

Els tres centres DREAM de Mangunde, Estaquinha i Barada estan de festa, perquè el menjar és teràpia. La Isabel, pacient del centre, va dir: “Avui em sento millor, DREAM ens estima i ens cuida, ens ha portat la teràpia, la vacuna i avui un paquet d'aliments... gràcies DREAM”.