news

Día mundial de l'infant africà

16 Juny 2022

África

Programes de Sant'Egidio de suport a la infància d'Àfrica: Dream, Bravo, les Escoles de la Pau

Comparteix-Ho

El 16 de juny és el Dia de l'Infant Africà. Establert el 1991 per la Unió Africana (abans Organització de la Unió Africana), recorda la matança d'estudiants que va tenir lloc a Soweto (Sud-Àfrica) el 1976 durant la protesta contra la segregació racial en l'accés a l'educació. Aquest dia s'ha convertit en un moment de reflexió i compromís amb els drets de la infància al continent més jove del món. L'amor per Àfrica i pel seu futur ha empès Sant'Egidio, des de principis dels anys 90, a comprometre's amb les joves generacions africanes donant vida a importants programes destinats principalment als infants.

 

Les Escoles de la Pau de Sant'Egidio, repartides per desenes de països africans, promouen l'escolarització dels menors, la inclusió i l'educació per a la pau.

Gràcies al programa DREAM Sant'Egidio, 120.000 infants africans han nascut sans de mares seropositives -alhora tractades- perquè el dret a la salut és la base de tot dret.

El programa Bravo! ha permès des del 2009 el registre de més de 5 milions de nens i nenes africans a l'estat civil, traient-los de la invisibilitat, cosa que significa explotació, treball esclau, tracta de persones. La següent imatge mostra el programa en xifres a nivell de tot el continent africà: