Mangochi (Malawi): ajuda als refugiats que fugen de Cabo Delgado, regió de Moçambic afectada per la violència terrorista

Des de fa uns mesos, refugiats de Moçambic arriben a Malawi fugint d'atacs violents al nord del país.

De fet, des de 2017, l'extrem nord de Moçambic, la província de Cabo Delgado, és víctima d'atacs d'extremistes islàmics. Algunes famílies que van arribar a l'abril van ser allotjades en un lloc proper a Mangochi, una ciutat propera a la frontera amb Moçambic. El centre, construït inicialment per acollir persones afectades pels nombrosos desastres naturals que han afectat Malawi en els últims anys, actualment està gestionat pel Departament de Refugiats del Ministeri de l'Interior de Malawi amb el suport de l'ACNUR i s'utilitza com a punt de trànsit per a aquells que esperen obtenir l'estatut de refugiat.

El centre no té un metge ni subministraments mèdics assignats, i la gent ha d'utilitzar centres de salut governamentals que estan molt lluny d'aquesta zona. Els infants tampoc no tenen cap tipus d'escolarització. Algunes persones de la Comunitat de Sant'Egidio de Mangochi van visitar el lloc i es van reunir amb les famílies. Els van donar sabó i roba i es van comprometre a tornar aviat amb més ajuda.