news

Continua l'estiu de Sant'Egidio perquè aquest estiu ningú es quedi sol

25 Juliol 2022 - ITÀLIA

#santegidiosummer
Verano

Comparteix-Ho

El Dia Mundial dels Avis i els Ancians va representar un moment extraordinari de trobada entre joves i ancians al  #santegidiosummer. Perquè ells, els ancians, centren la nostra atenció, en un estiu molt difícil, amb llargues i freqüents onades de calor, que compliquen la seva fràgil situació, sovint agreujada per la solitud. En  moltes ciutats s'han posat en marxa propostes per cuidar-los i no deixar-los sols: viatges organitzats, moments de socialització, serveis d'ajuda, compres i medicaments a casa, i també simplement “una xerrada” per trencar la solitud. Un estiu difícil també per a les persones sense llar: també per a ells, la Comunitat ha organitzat dies de vacances, mentre que l'activitat de centres d'ajuda alimentària, menjadors i sopars itinerants continua sense interrupcions, així com, en alguns llocs com Gènova, serveis de dutxes i habitacions amb aire condicionat per passar les hores de més calor del dia.

Tota una sèrie d'iniciatives estan dirigides als refugiats i els infants. A Novara, juntament amb la Universitat del Piemont, s'organitzen classes de llengua i cultura italianes; i, també a la ciutat piemontesa, molts nens ucraïnesos han decidit tornar l'acollida que van rebre ajudant els nens de les escoles d'estiu, organitzades per la Comunitat. Els donen un cop de mà amb els deures i les activitats esportives. “Aquesta és una experiència que m'enriqueix”, va dir Viktoria, una noia ucraïnesa que acaba d'arribar a Itàlia, “perquè em permet ajudar els més petits, però també a parlar, aprendre, parlar italià”.

A més, ahir mateix, el primer grup de Sant'Egidio va arribar a Xipre per iniciar les activitats amb els refugiats que hi ha a l'illa, unes activitats que continuaran durant tot el mes d'agost.

NOTÍCIES 1 Juny 2022↦ ##santegidiosummer


de 1 a 9 de 9 notícies / esdeveniments (en 0,04 segons) 

saltar a la pàgina

de 1 »


 Continua l'estiu de Sant'Egidio perquè aquest estiu ningú es quedi sol
Continua l'estiu de Sant'Egidio perquè aquest estiu ningú es quedi sol
Continua l'estiu de Sant'Egidio perquè aquest estiu ningú es quedi sol