news

Afganistan: 300 refugiats sans i estalvis gràcies als corredors humanitaris. El dimecres 27 de juliol, a les 16 hores, tindrà lloc una roda de premsa a l'aeroport de Fiumicino de Roma

25 Juliol 2022 - ROMA, ITÀLIA

corredores humanitarios

Arribaran a Itàlia gràcies a un protocol entre l'Estat italià i un grup d'associacions

Comparteix-Ho

Un grup de 230 refugiats afganesos que estaven refugiats al Pakistan des del passat mes d'agost arribaran a Itàlia el dimecres 27 de juliol en un vol des d'Islamabad. Podran entrar a Itàlia gràcies al memoràndum d'entesa amb l'Estat italià, signat el 4 de novembre de 2021 per la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia, la Mesa de Valdesa, Arci, Caritas Italiana, OIM, INMP i ACNUR.

Juntament amb altres grups provinents de l'Iran, l'arribada dels quals està prevista per avui, 25 de juliol i per al dijous 28 de juliol, seran més de 300 els refugiats afganesos que seran acollits a Itàlia gràcies als corredors humanitaris, un projecte plenament assumit per les associacions proposants i que és possible per la generositat i el compromís lliure i voluntari de molts ciutadans italians, que han ofert les seves cases per acollir refugiats, així com congregacions religioses, ONG i altres actors de la societat civil. Entre elles hi ha Solidaire, que en col·laboració amb Open Arms, ha contribuït a l'organització del vol des del Pakistan.

A les 16:00 h del dimecres 27 de juliol, a Fiumicino, tindrà lloc una recepció per als refugiats
i una roda de premsa amb la participació de:


Marina Sereni, viceministra d'Afers Exteriors i Cooperació Internacional

Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio

Daniele Garrone, President de la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia

Alessandra Trotta, Moderadora de la Mesa Valdesa

Filippo Miraglia, gerent nacional d'immigració d'Arcui

Valentina Brinis, Open Arms

EN DIRECTE EL DIMECRES 27 DE JULIOL, A LES 16:00

AJUDA ELS CORREDORS HUMANITARIS AMB UN DONATIU >>