news

La mort de la germana Maria De Coppi, assassinada en l'atac a la missió comboniana de Chipene, causa un gran dolor. No oblidem el nord de Moçambic, objectiu dels atacs dels terroristes

7 Setembre 2022 - MOÇAMBIC

IglesiaviolenciaTerrorismo

Crida a la comunitat internacional: “Ja hi ha hagut massa dol. No podem deixar a la seva sort els més de 800.000 desplaçats interns”

Comparteix-Ho

La Comunitat de Sant'Egidio transmet el seu afecte a la família comboniana pel terrible i insensat atac a la missió de Chipene, al nord de Moçambic, que va provocar la mort de la germana Maria De Coppi. Hem d'honrar l'exemple d'una monja que, com tants altres religiosos i religioses, va donar la seva vida per aquell país del sud d'Àfrica on havia estat durant seixanta anys i del qual també havia obtingut la nacionalitat. Solidaritat i afecte també amb el pare Loris i el pare Lorenzo, que es van veure obligats a fugir després que cremessin la seva escola i altres edificis de la missió.
Sant'Egidio, que fa 30 anys va ajudar a posar fi a una guerra civil que havia durat 16 anys i s'havia cobrat un milió de víctimes, demana a la comunitat internacional que no oblidi aquests terribles atemptats jihadistes, que ja han causat massa dol i més de
800.000 persones desplaçats que no es poden deixar a la seva sort, en una regió rica en recursos subterranis però pobra en tot.
Mentrestant, Sant'Egidio assegura que, amb les seves nombroses comunitats presents al país, seguirà treballant per la pau a partir de la solidaritat que mereixen els milers de refugiats interns.