cita

A Varsòvia, el 28 de setembre, “Morir d'esperança”, pregària pels refugiats. Presidirà el cardenal Kazimierz Nycz

28 Setembre 2022 - VARSÒVIA, POLÒNIA

Morir de esperanzaMIGRANTES

A les 20h a l'església de Santa Bàrbara, ul. Nowogrodzka 51

Comparteix-Ho

A Varsòvia, el dimecres 28 de setembre a les 20 hores, tindrà lloc la pregària ecumènica pels refugiats a la parròquia de Santa Bàrbara, a ul. Nowogrodzka 51. Estarà presidit per Card. Kazimierz Nycz, arquebisbe de Varsòvia.

També participaran a la pregària refugiats i immigrants que viuen a Varsòvia i totes aquelles persones que vulguin expressar la seva solidaritat amb els refugiats.

 Estem orgullosos que tants polonesos hagin acollit amb generositat i simpatia els ucraïnesos que fugen del malson de la guerra en els últims mesos. Alhora, volem recordar aquells que encara estan darrere de les portes tancades d'Europa, incloses les nostres.

Volem recordar els noms i les històries de les persones que van pagar el preu més alt en el camí cap a la llibertat, la seguretat i el respecte. Una d'elles és la Loujin, nena siriana de 4 anys, que va morir de set fa uns dies, mentre els seus pares, la germana petita i altres refugiats duien 10 dies esperant ser rescatats en un vaixell atrapat al mar Mediterrani davant la costa de Malta. La pregària és una expressió del record de les persones que han pagat el preu més alt en el camí de la llibertat, la seguretat i el respecte. Per segona vegada, a més dels que van caure en les perilloses aigües del mar Mediterrani, les trampes del desert de l'altiplà mexicà o els corrents mortals del riu Evros a la frontera entre Europa i Àsia, les víctimes que van perdre la vida als boscos de la frontera polonesa també seran recordats. Sentim dolor, vergonya i sensació d'injustícia.

Volem reunir-nos en la pregària perquè creiem fermament que pot ser la resposta adient. Mentre ens inclinem davant de la mort, volem respectar la vida incondicionalment, demanant solidaritat, fraternitat i compassió amb tots els refugiats.