A Cotonou El Crit de la Pau anima a líders religiosos i societat civil

El dissabte 26 de novembre el "Crit de la Pau" celebrat a Roma va reunir els líders religiosos de Benin. En presència del Nunci Apostòlic per a Togo i Benin Mons. Mark Gérard Miles, els catòlics es van reunir amb l'Arquebisbe de Cotonou Roger Houngbedji, els ortodoxos amb Mons. Eugène Ahline Catharia i els metodistes amb la pastora Inex Djossè Chokki.
Del món musulmà va participar la Unió Islàmica de Benin, representada pel Degà d'Imams El Hadj Boukari Malik Moutawakil, i hi va ser present el President de la plataforma d'associacions Dah Gbèdiga Adoko per a les religions indígenes.

Hi assistiren nombrosos representants del món polític i del cos diplomàtic, des del Secretari General de l'Assemblea Nacional, fins als ambaixadors del Marroc, França i Alemanya, així com nombroses organitzacions de la societat civil.

En el discurs d'obertura, el nunci apostòlic, a partir del document sobre la Fraternitat Universal, signat pel Papa Francesc i l'Iman d'Al-Azhar Hamed el-Tayeb, va subratllar la importància de la col·laboració entre religions en la construcció de la pau. La jornada es va obrir amb tres taules rodones sobre “La responsabilitat de les religions davant del desafiament de la pau i l'extremisme violent”, “El paper de les religions a la societat” i “El compromís dels joves en la construcció de la pau”. Particularment sentit fou el discurs de Grégoire Ahogbonon sobre la pau indissolublement lligada a la dignitat de la persona humana, a partir de la seva experiència d'ajuda i cura.

Totes tres conferències van ser seguides d'un moment de pregària per cada confessió religiosa i la lectura del Manifest per la Pau de Roma, lliurat pels infants de l'Escola de la Pau a les autoritats presents.