A Lilongwe, la capital de Malawi, es va inaugurar la "Carpa de l'Amistat". Allí hi tindrà lloc el dinar de Nadal de Sant'Egidio

A Lilongwe, la capital de Malawi, es va inaugurar la "Carpa de l'Amistat" que acollirà les activitats i pregàries de la Comunitat de Sant'Egidio. L'acte d'inauguració, que ha comptat amb la presència de l'autoritat tradicional de la zona i el delegat de la parròquia propera, s'ha celebrat amb la presència de nombrosos infants, gent gran i veïns del barri que han celebrat l'inici d'un nou centre de Sant'Egidio a Malawi.

La inauguració cau en un moment de fort augment dels preus als mercats internacionals i d'extrema fragilitat financera del país subsaharià, l'economia del qual pateix una dependència endèmica de les importacions de l'estranger. Per a la instal·lació de l'envelat s'ha escollit un barri als afores de la capital que fa anys que viu una temporada de gran i ràpida expansió, l'"Àrea 25".

Es tracta d'una zona perifèrica molt gran, en direcció a l'aeroport, on la Comunitat és present des de fa anys. En poc temps, el fenomen de la urbanització i el creixement molt ràpid de la població de Lilongwe ha transformat la cara de l'"Àrea 25": s'està formant una nova classe mitjana al país, famílies joves però també pensionistes, després d'una vida de feina, hi aconsegueixen construir una casa nova. Així doncs, el nou i modern barri s'ha anat poblant des de fa anys de nous residents i nous edificis.

La primera cita de la "Carpa de l'Amistat" serà el dinar de Nadal, que a l'Àrea 25, enguany, se celebrarà a la nova "casa", oberta a centenars d'infants i ancians del barri.