SOLIDARITAT

No oblidem els refugiats afganesos: en una ciutat de tendes de campanya a Islamabad, famílies i infants s'enfronten al fred hivern pakistanès

La solidaritat de Sant'Egidio

Islamabad és una ciutat construïda segons criteris racionals per oferir la imatge d´un país jove i modern. Amplis carrers arbrats es creuen creant quadrants indicats per lletres i números: f6, g9, h3, etc.

Aquesta "racionalitat" és interrompuda per les aglomeracions més pobres, un embull de cases de maó sense serveis, clavegueres i aigua corrent, on viuen majoritàriament cristians (veure la galeria de fotos), on la Comunitat ensenya la pau. Recentment també han sorgit campaments per a refugiats afganesos, construïts amb tendes de campanya improvisades amb materials de rebuig, escampades a les zones verdes de les grans avingudes.

De fet, després de la caiguda de Kabul a l'agost del 2021, s'estima que al voltant de 3 milions de refugiats afganesos han buscat refugi al Pakistan.
Molts viuen en aquests campaments. Fa uns mesos, la Comunitat de Sant'Egidio d'Islamabad va començar a ajudar les famílies d'una d'aquestes tendes de campanya al sector F6 de la ciutat.

59 famílies, unes 320 persones viuen a refugis improvisats, sense aigua ni llum. La majoria són joves, molts infants. Entre ells hi ha estudiants universitaris, professors, metges, enginyers, personal d'ONG. Moltes dones, que exercien professions avui impossibles a l'Afganistan talibà, han perdut els companys i han fugit amb l'esperança d'oferir un futur als fills.
Un futur que avui sembla llunyà, per la dificultat de tenir documents que els permetin instal·lar-se dignament, trobar una feina regular, enviar els fills a l'escola. La Comunitat, a més a més de l'ajuda material, amb distribucions periòdiques d'aliments, és una presència amiga. "No ens sentim oblidats i això ens dóna esperança".
La visita d'Andrea Riccardi va ser una oportunitat per conèixer més sobre les seves històries i pensar en noves maneres d'ajudar-los.

Galeries d'imatges

Distribució al barri cristià d'Islamabad >>

Visita al camp de refugiats d'Islamabad >>