MÓN

Fortes inundacions a la zona sud de Maputo (Moçambic). Sant'Egidio ajuda la població afectada

Aquests dies una pluges torrencials han devastat la part sud de la província de Moçambic. Una gran massa d'aigua i el corrent que ha provocat l'obertura de la presa del Liombo (que recull les aigües provinents de la serralada que duu el mateix nom i que s'alça darrere de la capital) han inundat la plana del districte de Boane, a l'extrem sud de Moçambic.

Unes 20.000 persones han perdut la casa. Malauradament hi ha hagut moltes víctimes, fins i tot menors, que han estat arrossegades per la força de l'aigua. Algunes persones s'han salvat perquè s'han enfilat a la teulada o dalt dels arbres més alts.

La carretera principal entre Boane i Maputo segueix sota metres d'aigua i només es pot arribar a la zona per una pista que recorre les muntanyes per la part més alta.

L'ajuda de la Comunitat ha estat de les primeres a arribar. Diumenge 12 de febrer es van repartir mantes, paquets d'aliments i aigua potable entre les persones que havien perdut la casa i estaven allotjades en sales de la parròquia, que és l'única part encara practicable del complex de l'església catòlica. La casa on s'allotgen els capellans també va ser evacuada amb urgència amb embarcacions d'auxili.

La Comunitat de Maputo està buscant més ajuda per dur els propers dies.