Més migrants salvats gràcies als corredors humanitaris. Avui, 11 persones de països afectats pel conflicte com l'Iraq, el Congo i el Camerun han estat acollides a Itàlia.

Nova arribada avui a Fiumicino, amb un vol des d'Atenes, d'onze sol·licitants d'asil de països on persisteixen conflictes i condicions de violència generalitzada com l'Iraq, el Congo i el Camerun. Molts han passat períodes d'estada molt llargs -fins a 5 anys- a camps de refugiats a les illes gregues, inclòs el de Moria, a Lesbos.

La seva entrada a Itàlia és possible gràcies a un memoràndum d'entesa entre la Comunitat de Sant'Egidio i el Ministeri de l'Interior que preveu l'arribada des de Grècia al nostre país, de manera legal i segura, de sol·licitants d'asil, amb una atenció especial als subjectes vulnerables, com ara les famílies nombroses i els menors no acompanyats.

Els refugiats -entre ells una dona soltera amb fills discapacitats- seran acollits a Roma, a les Marques i a la Llombardia i immediatament encaminats cap a la integració: per als menors mitjançant l'escolarització, per als adults mitjançant l'aprenentatge de l'idioma i, una vegada obtingut l'estatut de refugiat, amb entrada al món laboral.

En total, amb el sistema dels corredors humanitaris, creat gràcies a una àmplia xarxa d'acollida, han arribat a Europa més de 6.000 refugiats, 5.250 dels quals a Itàlia, a més de més de 1.800 ciutadans ucraïnesos, acollits per la Comunitat de Sant 'Egidi a diversos països europeus. Tot això gràcies a projectes totalment autofinançats i a la generositat no només d'associacions, congregacions religioses i parròquies sinó també dels ciutadans que han ofert els seus habitatges i el compromís lliure i voluntari.