MÓN

A Bogotà s'inaugura un menjador per als més pobres

Després d'un acord entre la vicaria de la Immaculada Concepció, la parròquia de San Victorino i Sant'Egidio, el passat diumenge es va inaugurar a Bogotà, la capital de Colòmbia, el menjador per als pobres San Victorino, un nou lloc d'acollida per als pobres que gestiona la Comunitat.
Situat al centre de la ciutat, en una zona en què hi ha diferents tipus de pobresa i formes de violència, aquest menjador vol ser un signe d'esperança i de pau.
Desenes d'amics del carrer van ser convidats d'honor a la cerimònia d'inauguració, que va obrir oficialment el menjador amb la benedicció del rector, la presència de donants i de molts amics de la Comunitat.

És un signe de misericòrdia que arriba en plena Quaresma i que fa realitat un somni que van tenir molts colombians que formen part de Sant'Egidio: humanitzar Bogotà, una ciutat gran i complexa, coneguda per la bellesa del seu centre històric, però també escenari d'un preocupant augment de la violència i de la microcriminalitat, i de l'accentuació de la distància entre rics i pobres. En aquest context, el menjador de Sant'Egidio representa un espai de pau.