NOTES DE PREMSA

Refugiats: nouvinguts d'Etiòpia amb els corredors humanitaris Sant'Egidio-CEI - roda de premsa dimecres 26 a Fiumicino

67 refugiats de la Banya d'Àfrica arribaran a Fiumicino dimecres 26 d'abril amb un vol programat d'Ethiopian Airlines des d'Addis Abeba. Aquest serà el primer viatge que ha estat possible gràcies a la signatura del tercer Memoràndum d'Enteniment entre la Comunitat de Sant'Egidio, la Conferència Episcopal Italiana (a través de Caritas Italiana) i el govern italià per a l'obertura de corredors humanitaris des d'Etiòpia.

Les 67 persones, de nacionalitat eritrea i sursudanesa, feia molt de temps que estaven refugiades a Etiòpia i han estat, majoritàriament, avisades per familiars o amics que es troben a Itàlia, alguns dels quals havien vingut prèviament amb els corredors humanitaris. La majoria trobaran hospitalitat a cases de famílies, garantia d'una integració al nostre país més fàcil i ràpida. Les famílies que arribin seran acollides a diverses regions italianes (Lazio, Campània, Emilia Romagna, Llombardia, Vèneto) i s'embarcaran en un procés d'integració: per a menors a través de l'escolarització immediata, per a adults amb aprenentatge de l'idioma italià i una vegada hagin obtingut l'estatut de refugiat, amb l'entrada al món laboral. Tot això gràcies a un projecte totalment autofinançat amb el 8x1000 del CEI, fons recaptats per la Comunitat de Sant'Egidio i la generositat de molts ciutadans que han ofert els seus habitatges i el seu compromís gratuït i voluntari.

La cita per a l'acolliment dels refugiats i la roda de premsa estan previstes per dimecres 26 d'abril a les 11.30 hores.
Hi participaran Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, Silvia Sinibaldi, subdirectora de Càritas Italiana, i representants dels Ministeris de l'Interior i d'Afers Exteriors.

EN DIRECTE - DIMECRES 26 D'ABRIL A LES 11:30h