ACTES

Una nova vida comunitària per a les perifèries. Celebració del 55 aniversari de Sant'Egidio presidida pel cardenal Reinhard Marx

A Múnic, Sant'Egidio va celebrar el 55 aniversari amb una missa  presidida pel cardenal Reinhard Marx. És significatiu que la cerimònia se celebrés a la perifèria nord de la ciutat, en un barri amb un gran creixement. Allà, des de fa uns anys, la Comunitat centra la seva dedicació als pobres i darrerament ha obert una nova seu al centre Dominikus, on el cardenal va saludar els participants a la celebració. 

En la seva homilia, el cardenal va recordar la llarga amistat que l'uneix amb Sant'Egidio i va destacar que la Comunitat sap unir espiritualitat i treball social, duent la misericòrdia de l'Evangeli als pobres. El cardenal va poder constatar personalment que una nova vida comunitària ha sorgit en una gran perifèria anònima i que Sant'Egidio ja és una casa per a molta gent, tal com van explicar algunes persones. Ursula Kalb, de Sant'Egidio, va destacar que la Comunitat va respondre al desig del cardenal d'omplir de vida cristiana aquesta gran i nova perifèria del nord de la ciutat, com van demostrar tots els presents: refugiats –sobretot ucraïnesos–, ancians, infants i estudiants  de l'escola d'alemany, i tots els que senten l'amistat a la casa de la Comunitat. També van participar en la celebració molts amics del menjador, que està al barri central de Schwbing, on cada setmana unes 500 persones reben un àpat calent.