MÓN

Ucraïna: els centres d'ajuda humanitària de Sant'Egidio a Ivano-Frankivsk i Lviv compleixen 1 any

El maig del 2022 es va lliurar el primer paquet d'ajuda alimentària. Se n'han ofert més de 33.000 fins avui

El Centre d'Ajuda Humanitària de la Comunitat de Sant'Egidio a Ivano-Frankivsk va celebrar fa uns dies el primer any d'activitat. Al maig de 2022, la Sra. Lydia, de la ciutat de Kharkiv, greument afectada per la guerra, va creuar aquesta porta per primera vegada, a la part occidental del país, on acudien milers de refugiats de les àrees bombardejades. Des d'aleshores el centre ha distribuït més de 33.000 paquets d'aliments.

"Però també a Lviv - escriuen des d'Ucraïna - la Comunitat ha treballat incansablement per distribuir més de 151 càrregues d'ajuda humanitària. Ha estat un any de compromís intens que ha fet possible arribar a milers de persones necessitades. 80 tones d'aliments, medicaments, subministraments mèdics , productes d'higiene i roba. Gràcies a la generositat dels nostres col·laboradors, vam poder lliurar ajuda humanitària a 20 establiments de salut, 26 governs locals, institucions educatives per a nens, institucions per a ancians i discapacitats, 17 centres de refugiats, organitzacions públiques, voluntàries i no governamentals, 12 organitzacions religioses i 6 estructures estatals.

Aquesta col·laboració ens ha permès ampliar la nostra zona d'abast i arribar a més i més persones necessitades. També hem intervingut a les zones més perilloses d'Ucraïna, enviant més de 49 tones d'articles de primera necessitat gairebé 14.000 persones que es trobaven en situacions de gran dificultat. Això ens ha permès portar alleugeriment i esperança als qui es troben en situacions d'emergència, oferint-los un suport concret en moments de gran necessitat.

Finalment, el nostre Centre d'Assistència a Refugiats a la via Copernic s'ha convertit en un punt de referència per a aquells que han trobat refugi a Lviv i la regió circumdant. Hi hem pogut distribuir més de 90 tones d'ajuda humanitària al centre, oferint suport i solidaritat als necessitats”.

Aquesta incansable activitat pacífica, laboriosa i generosa és la resistència de Sant'Egidio a l'horror de la guerra.

És possible recolzar el compromís de Sant'Egidio a Ucraïna amb una donació AQUI