CONGRESSOS

Comença a Roma el congrés panafricà de Sant'Egidio "L'Àfrica alçarà les mans a Déu"

Aplega representants de les comunitats de 23 països africans

Aquests dies s'han reunit a Roma més de 100 representants de la Comunitat de Sant'Egidio de 23 països africans en el congrés "L'Àfrica alçarà les mans a Déu".

Aquesta assemblea panafricana, que és la primera ocasió de trobada comuna després de la pandèmia i que ha tingut la introducció del president de la Comunitat, Marco Impagliazzo, és un moment important de debat i de reflexió en què "ningú no és estranger" i tots participen en un gran "somni per l'Àfrica".

N'ha parlat abastament Andrea Riccardi en la seva intervenció, en la qual ha recordat la llarga història d'amistat de Sant'Egidio amb l'Àfrica i el treball per la pau en molts conflictes que encara avui afligeixen aquell continent. També ha convidat els participants a obrir els ulls als problemes del món, com ara l'actual guerra d'Ucraïna, i a ser un subjecte que en cada país constitueix una proposta de convivència pacífica. Ha dit: "Cal vèncer l'odi amb la fraternitat".

El congrés també és un moment de reflexió sobre la presència de Sant'Egidio als diferents països, sobre els seus serveis als pobres i, més en general, sobre el seu valor en un continent en què encara hi ha grans desigualtats, però també grans recursos humans, començant pels joves, que són la majoria de la població.