Un futur d'esperança: una família de refugiats sirians arriba a Andorra a través dels corredors humanitaris

Una família de refugiats sirians que era al Líban va arribar dimecres a Andorra a través dels corredors humanitaris organitzats per la Comunitat de Sant'Egidio. La família, formada per quatre adults i dos infants, s'instal·larà a Andorra gràcies a l'acollida del Govern local i a la generositat de la societat civil.

Dotze llargs anys de conflicte –més dels anys que tenen les nenes– i el recent terratrèmol que ha assolat Síria i Turquia feien impossible que aquesta família visqués a Alep, sobretot amb infants. Davant d'una situació cada vegada més difícil aquesta parella de professionals (F. és farmacèutica i R. és arquitecte) ha pogut fugir gràcies a una cadena d'acollida sense fronteres. Gràcies a la mediació d'una amiga de la Comunitat de Sant'Egidio que viu a Barcelona i que coneixia la seva situació han pogut formar part del grup de 20 refugiats que acull el Govern d'Andorra. A principis d'aquesta setmana tota la família va viatjar de Síria al Líban, on podien estar-se només 48 hores mentre transitaven cap a la seva nova vida.

Després del vol de Beirut a Madrid, van fer una breu visita a la capital espanyola abans d'anar a Andorra.

Segueix així el procés d'acollida i integració a Europa per als que, encara avui, pateixen i fugen del seu país a causa de la guerra.