MÓN

Medicaments i material sanitari per al Líban: Sant'Egidio ajuda un poble que pateix una crisis molt greu

Antibiòtics, medicaments per al cor, per a la diabetis i per al còlera són alguns dels fàrmacs que la Comunitat de Sant'Egidio va dur al Líban durant una missió el mes de maig. El país encara fa front a una situació crítica: la pandèmia de covid-19, l'explosió del port de Beirut el 2020 i la crisi econòmica han fet que la situació del país sigui molt inestable. L'augment dels preus fa que sigui molt difícil per a la població accedir als serveis sanitaris, inclosos els medicaments.

Moltes persones van als centres sanitaris que gestionen organitzacions religioses o associacions de voluntaris. Per això la Comunitat de Sant’Egidio, gràcies a un donatiu d'Alemanya, va dur medicaments a alguns dispensaris de Beirut, especialment del barri de Bourj Hammoud i Quarantina, que van quedar greument afectats per l'explosió del port. Els medicaments també arribaran a algunes zones del nord del país, a Qobayat i a Tal Abbas, on l'accés als serveis mèdics és limitat.

És una iniciativa que s'inscriu en el treball perllongat de Sant'Egidio al Líban, amb una atenció especial per la població, pels refugiats, per les comunitats cristianes del país, i que té en compte la greu crisi que està patint.