ACTES

A l'Escola de la Pau: a Malawi la presentació del llibre sobre les Escoles de la Pau de Sant'Egidio és una oportunitat per a la reflexió sobre la condició de la infància

El llibre "At the School of peace. Educate children in a global word”, va ser presentat el 26 d'octubre a Blantyre, Malawi. És la traducció a l'anglès del volum “A l'escola de la pau. Educar en un món global”, sobre la feina de la Comunitat de Sant'Egidio amb els infants de moltes parts del món. Sant'Egidio acompanya els nens i nenes de Malawi des del 1999 amb les Escoles de la Pau, que donen suport i ajuden milers d'infants a créixer a ciutats i pobles.

L'esdeveniment va tenir lloc a la seu de Sant'Egidio a Blantyre i va reunir nombroses persones, entre elles escriptors, advocats, persones que s'ocupen de la infància en diferents nivells, estudiants universitaris, joves per la pau, amics i voluntaris.

Entre els ponents, Pemphero Mphande, autor d'alguns llibres en l'àmbit social, va subratllar la necessitat de fer més pels menors a Malawi, en particular pels nens del carrer, que lamentablement són cada vegada més nombrosos al país, afirmant que "és la nostra responsabilitat i hem de despertar d'aquest somni." Cal multiplicar la feina feta per la comunitat que des de fa molts anys s'ocupa dels nens del carrer, amb la distribució d'aliments, el treball de reintegració a la família i a l'escola quan les condicions siguin les adequades, i l'obertura de dues cases família, una a Blantyre i recentment una altra a Lilongwe.
Els oradors van incloure, entre d'altres, Kumvana Mtukule, Presidenta de Drets de l'Infant, Gènere i Discapacitat, el Superintendent Memory Mgeni, Coordinador de Policia Comunitària de la Regió Oriental, el Dr. Kamuyango, Oficial de l'Oficina de Registre Nacional (l'oficina que s'ocupa de l'estat civil a nivell distrital), Danil Moyo, responsable d'assistència social a la ciutat de Blantyre i Victor Mwazangati, coordinador del servei infantil de la Comunitat de Sant'Egidio a Malawi. La Dra. Paola Germano, coordinadora del Programa DREAM de la Comunitat de Sant'Egidio, va concloure afirmant que només col·laborant entre les institucions i el món del voluntariat és possible canviar la situació de molts nens i nenes.