NOTES DE PREMSA

No oblidem l’Afganistan: 191 refugiats més se salven amb els corredors humanitaris. Dijous, 20 de juny a les 16.30 h, rebuda i conferència de premsa a Fiumicino

Arribaran a Itàlia gràcies a un protocol entre l'Estat italià i un grup d’entitats religioses i civils

Dijous 20 de juliol, en un vol provinent d'Islamabad, arriben 191 refugiats afganesos gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Conferència Episcopal Italiana (a través de Càrites Italiana), la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d’Esglésies Evangèliques d’Itàlia, la Mesa Valdesa i ARCI, d'acord amb els ministeris de l’Interior i d'Exteriors d'Itàlia.

Els ciutadans afganesos, refugiats al Pakistan des de l’agost del 2021, seran traslladats immediatament a diverses regions i començaran el seu itinerari d’integració aprenent l’italià i inserint-se al mercat laboral, gràcies a aquest projecte que és totalment a càrrec dels organismes impulsors, i compta amb el suport d’algunes ONG com ara Solidaire, que ha ajudat a organitzar el vol des del Pakistan, Nove Onlus i Fundació Pangea, que han garantit seguretat a una part de les famílies a les seves llars protegides. Els refugiats seran allotjats en cases i centres aportats per la Comunitat de Sant’Egidio, les Eglésies protestants italians, els cercles ARCI, Càrites i associacions i ciutadans italians, que han ofert els seus apartaments.

S’ha previst la rebuda dels refugiats i una conferència de premsa per a les 16.30 h del dijous 20 de juny a la terminal 5 de l’aeroport internacional Leonardo da Vinci de Fiumicino. Intervindran a la roda de premsa:

Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio
Daniele Garrone, president de la Federació d’Esglésies Evangèliques d’Itàlia
Filippo Miraglia, responsable a Itàlia d’immigració d’Arci
Paolo Valente, vicedirector de Càrites Italiana
Representants dels ministeris italians d’Interior
i d’Afers Exteriors i de Cooperació Internacional