news

Gentiloni, Olaszország külügyminisztere meglátogatta abidjani közösségünket: „Értékes Afrikában a békéért és a szegényekért végzett munkátok"

2016 Augusztus 5 - ABIDJAN, ELEFÁNTCSONTPART

Ivory Coast

Ossza Meg

Az olasz külügyminiszter Elefántcsontparton járt hivatalos látogatáson és Techvillben, Abidjan központjában meglátogatta a közösség székhelyét. A külügyminiszter Domenico Manzione belügyi államtitkár kíséretében először a Sant’Egidio közösség vezetőivel majd a közösség azon képviselőivel találkozott, akik az ország üzleti és pénzügyi központjának (amely de facto a fővárosa) különböző kerületeiben tevékenykednek.

Sok témát érintettek a megbeszéléseken, kezdve a közösség béketeremtő tevékenységétől a vallások közti párbeszéd előmozdításáig. Látva az erőszak és a terrorizmus fenyegetettségét, a vallások közti párbeszéd életbevágó egész Nyugat Afrikában. „Közösségetek Rómában született, de ma az egész világon jelen van. Mindenhol, ahol jelen van, lehetőséget, ajándékot jelent, ahogy Elefántcsontparton is, hiszen 2002 és 2011 közötti válság után munkátoknak is köszönhető, hogy az országba beköszöntött a stabilitás és a béke.”

Ezután Gentiloni kiemelte mindazt a munkát, amelyet a közösség véghezvitt a legkiszolgáltatottabbak között, az utcagyerekekkel, a béke iskoláiban: „Olyan jelenlétről van itt szó, amely hatással van az ország lakosságára. Nemcsak azért, mert a leginkább szükséget szenvedőkön segít, hanem mert hozzájárul az új generációk formálásához, szívből jövően és szenvedéllyel építi az ország jövőjét, amely nagyon fontos akkor, amikor a legszegényebbek gondjaival kell szembe nézni.”