news

Iñigo Urkullu, a baszk kormány elnöke Rómában meglátogatta a Sant'Egidio közösséget

2017 Január 13 - RÓMA, OLASZORSZÁG

Marco Impagliazzo

A napirenden lévő témák: a menekültek számára humanitárius folyosó, együttműködés Afrikával és Latin-Amerikával

Ossza Meg

Juár 13-án Rómában, Iñigo Urkullu elnök vezetésével a baszk kormány delegációja látogatta meg a Sant’Egidio közösséget. A küldöttség a közösség nyelviskolájába látogatott, ahol találkozott a diákokkal, a humanitárius folyosón Olaszországba érkezett szír menekültek néhány tagjával, valamint megbeszélést folytatott a közösség menekültekkel foglalkozó felelősével, Daniela Pompei-jel. Urkullu elnök tetszését fejezte ki és érdeklődést mutatott a humanitárius folyosó intézménye iránt, amiért az elmúlt év decemberében a baszk kormány a René Cassin 2016 az emberi jogokért elnevezésű díjat adományozta a közösségnek.

A baszk küldöttség ezután találkozott a közösség elnökével, Marco Impagliazzóval. A találkozás során megvitatták a humanitárius folyosókat, a Baszkföld és a Sant’Egidio közti kapcsolatok megerősödéséért tett lépéseket, a latin-amerikai országokkal és Afrikával való együttműködést, különösen a BRAVO-program keretén belül a gyerekek anyakönyveztetését.

A találkozó alkalom volt arra is, hogy a közösség és Baszkföld közti barátság elmélyüljön, és megszülessenek a jövőbeli együttműködés alapjai.