Antwerpenben megnyílt az Amici, Coffee & Books bár, ahol fogyatékkal élő barátaink dolgoznak

Antwerpen központjában nyitotta meg a Sant'Egidio közösség az Amici, Coffee & Books elnevezésű bárt. A közösség Amici, azaz Barátok nevű mozgalma tartja fent a helyet, a mozgalom tagjai fogyatékkal élő emberek. 

Vendégszerető hely, ahol nemcsak egy kávét lehet meginni, hanem finom süteményeket is lehet enni, amelyeket a közösség idős barátaival együtt készítenek el, és könyveket is lehet nézegetni. 

A munka világába való befogadás modelljévé szeretne válni ez a hely. Ahogyan Ferenc pápa mondta Genovában: "Az az álmunk, hogy mindenkinek legyen munkája." A bárban dolgozó barátok nagyon lelkesen dolgoznak, nagyon komolyan vették a képzést, amely megelőzte a munkavállalásukat.

"Nagyon fontos nekem, hogy dolgozhassak. Nem könnyű beilleszkedni a munka világába. Ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a bárban dolgozhatok" – mondta Cindy.

A Sant'Egidio közösséget sokan segítették a projekt megvalósításában, például a Vascobelo cég, amely kávéval kereskedik, és a flamand vállalkozók szövetsége. Íme a videó a megnyitóról: