news

Ortodox karácsony Moszkvában – Ünnepi ebéd a közösség szegény barátaival

2019 Január 9 - MOSZKVA, OROSZORSZÁG

Christmas lunch

Ossza Meg

Nagy családi ebéden vettek részt mindazok a hajléktalanok, akikkel a közösség tagjai év közben is találkozni szoktak az orosz főváros utcáin. Ott voltak az idősek is, akiket a Sant'Egidio tagjai év közben az intézetekben látogatnak. A moszkvai Elszenderülés temploma fogadta be ezt a szép nagy ünnepi ebédet az ortodox karácsony napján. Több mint 120 ember kapott meleg ételt, ajándékot, figyelmet, szeretetet...

 "Mindenkit személyesen hívtak meg, és mindenki névre szóló ajándékot kapott – mondta el Alessandro Salacone. – Itt mindenkit szívesen látnak. Aki nehéz körülmények között él, annak is megvan a méltósága."

 A 43 éves Natálja az utcán él. A meghívás azt jelenti számára, hogy ő is ünnepelhet: "A lelkünk itt megpihen – mondja. – A terített asztal, az étel a második helyre kerül, mert az első helyen a minket körülvevő szeretet áll. Jó, hogy mindenki ilyen kedves velünk, tényleg nagyon jó itt lenni!"

 A vendégek nagy része nagyon alacsony állami nyugdíjból él, ami gyakran nem elegendő egy méltó élethez. Hivatalosan 65 ezer hajléktalan és Oroszországban, a valóságban azonban sokkal többen vannak.

 

 

Nézd meg a videót!