news

Humanitaire hulp in Peru aan door de recente overstroming getroffen bevolking

3 April 2017 - LIMA DISTRICT, PERU

PeruHumanitarian emergencies

Deel Op

Zware regens hebben het gebied van Huanuco, in het centrum van in Peru, getroffen. Minstens 18.000 families verloren het dak boven hun hoofd of leden ernstige schade aan hun huizen. 

De Gemeenschappen van Sant'Egidio van de districten van Miraflores, Villa El Salvador en Cercado di Lima hebben een verzameling georganiseerd van voedsel, kleding, schoeisel, persoonlijke hygiëne middellen, drinkwater en een aantal tenten.

En op 1 april hebben ze deze goederen gebracht aan een paar honderd personen in twee getroffen gebieden, Guadalupe en Los Pinos.

 

 

De bewoners, de meesten van hen boeren, hebben alles verloren. De vrouwen hebben geprobeerd om te redden wat mogelijk was (sommigen waren de identiteitsdocumenten in de zon aan het drogen, het enige wat gered was van de dodelijke kracht van de modderstromen).

Samen met de distributie van de goederen werden activiteiten georganiseerd voor de kinderen, die het drama hebben moeten beleven te moeten zien hoe al hun bezittingen in een oogwenk verdwenen. Sommigen vertonen symptomen van shock, zoals de kleine Miguel, 4 jaar oud, die nog steeds de stenen opstapelt voor de tent omdat hij bang is dat voor een nieuwe modderstroom.

Uiteindelijk, na de solidariteit, het gebed. De Gemeenschap heeft de ontheemde families uitgenodigd om samen te bidden. Het was een moment van emotie dat heel erg nodig was om stem te geven aan de pijn van deze dagen. "Het is God die ons heeft gered", hebben velen gezegd met dankbaarheid.

Doneer online