news

Humanitaire corridors tonen menselijk gezicht van een helpend Italië. Veel kinderen zijn vandaag uit Syrië gekomen.

27 April 2017 - ROME, ITALIË

ImmigrationRefugeeshumanitarian corridor

Deel Op

“De humanitaire corridors vormen een project dat geboren is in Italië en zich ondertussen uitstrekt over heel Europa. Het is een ervaring van personen die aan de mensenhandelaars worden onttrokken, een ervaring die een menselijk gezicht toont van een helpend Italië, dat zorgt voor Syriërs die lijden onder een oorlog die nog steeds niet geëindigd is. Ze vinden hier niet alleen een onderdak, maar ook integratie, en ze vergroten niet meer de lange rijen in andere vluchtelingenkampen. Zij zullen in onze steden komen, de kinderen worden in scholen ingeschreven, de volwassenen zullen onze taal en onze cultuur onder de knie krijgen.”

 

Met deze woorden heeft Marco Impagliazzo, president van de Gemeenschap van Sant’Egidio, vanochtend de komst van de achtste groep van Syrische vluchtelingen verwelkomd. Met 125 mensen die aankomen tussen nu en morgen wordt het aantal van achthonderd bereikt sinds het begin van het project: “Wij zijn op weg naar duizend, wat de eerste stap is van een groot project, dat we zullen blijven voortzetten: wij hebben al een bevestiging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken dat het programma uitgebreid zal worden naar meer mensen. 

Het project verloopt succesvol en werd ook door Frankrijk, het Vaticaan, San Marino en andere instituties overgenomen. Wij hopen ook dat het binnenkort van start gaat in Spanje.”

In de vluchtelingengroep die vandaag aangekomen is, zijn veel kinderen (meer dan de helft). De families komen uit de plaatsen die het meest getroffen zijn door het conflict: Homs, Aleppo, Damascus, Latakia, Raqqa, Hasaka, Tartous. Ze zullen opgevangen worden door de gemeenschappen, parochies en verenigingen in verschillende regio’s van Italië (Calabria, Emilia-Romana, Friuli, Lazio, Lombardije, Marche, Piëmont, Puglia, Toscane, Trentino, Umbrië, Veneto).


VISITA TUTTA LA PHOTOGALLERY >>