news

Blantyre: vanuit de Gemeenschappen van Malawi een nieuwe impuls voor een cultuur van tederheid voor de armsten

15 Juli- 2017 - BLANTYRE, MALAWI

MalawiMarco Impagliazzo

Ontmoeting met Marco Impagliazzo in het perspectief van de 50ste verjaardag van Sant’Egidio

Deel Op

In Blantyre, de hoofdstad van de zuidelijke regio van Malawi, werd een conferentie gehouden met de titel “Youthful history and heritage for a future of peace.” De vertegenwoordigers van de Gemeenschappen van Sant’Egidio van het zuiden van Malawi waren er verzameld, samen met Marco Impagliazzo, om over de groei van Sant’Egidio in dit Afrikaanse land, waar Sant’Egidio aanwezig is in vele steden en dorpen, na te denken, met uitzicht op de 50ste verjaardag van de Gemeenschap.

Veel onderwerpen werden aangeraakt: de Gemeenschap die naar buiten gaat en die weet hoe ze de tekenen van de tijd kan lezen om nog doeltreffender de armen te ondersteunen en in de Malawische samenleving een beweging van solidariteit te realiseren. Tijdens de discussie is ook de noodzaak naar boven gekomen van de verspreiding van een cultuur van tederheid voor de ouderen, vaak slachtoffers van geweld, vooroordelen en verwaarlozing. Voor deze uitdaging is de inzet van de jongsten cruciaal, die in de periferie de ouderen helpen in een familiehuis van de Gemeenschap.

 

De samenkomst was ook een gelegenheid voor de eerste evaluatie van de resultaten van het registratieprogramma BRAVO, dat een jaar geleden gelanceerd werd door Sant’Egidio in het Balaka-district, een van de armste gebieden in het land. Ondertussen zijn er al 10.000 pasgeboren kinderen die dankzij het programma een geboorteakte hebben verkregen.