news

Adoptie of afstand in Haïti: een nieuwe toekomst voor Dana en andere kinderen begint op school

17 Juli- 2017 - PORT-AU-PRINCE, HAÏTI

HaitiDistance Adoptions

Deel Op

La casa di Dana

Het schooljaar is net afgelopen voor Dana en de andere kinderen van de school “Lekay Mwen” van Port-au-Prince in Haïti, die door het adoptie-op-afstand-programma van de Gemeenschap van Sant’Egidio ondersteund worden.

 

Het land geneest langzamerhand na een periode van politieke onzekerheid, die eindigde met de verkiezing van een nieuwe president in november vorig jaar. Echter, de levensomstandigheden zijn nog steeds moeilijk en er zijn veel gezinnen die onder de armoedegrens leven. De wijdverspreide armoede treft vooral kinderen, die in veel gevallen niet naar school kunnen.

Dana is 12 jaar oud en woont met haar gezin in de periferie van de stad in een metalen barak. Voordat de verschrikkelijke aardbeving het eiland in 2010 trof, hadden ze een kleine stenen huis. Het gezin is er nog niet in geslaagd om het weer op te bouwen.

Het meisje bezoekt sinds haar kinderjaren de privéschool “Lakay Mwen” die ondersteund wordt door het adoptie-op-afstand-programma van de Gemeenschap van Sant’Egidio, waar ongeveer 2000 leerlingen ingeschreven staan: 1200 op de basisschool en 800 in het secundair onderwijs.

In aanvulling op het studeren, kunnen de kinderen op school ook eten en sporten. Dana, die ook informatica en naailes heeft gevolgd, is het afgelopen jaar zeer leergierig geworden en kreeg uitstekende cijfers, in het bijzonder voor Frans en aardrijkskunde, haar favoriete vakken.

 

Het verhaal van Dana geeft hoop op verlossing en toekomst voor de jongste generatie in Haïti.