news

Herinnering aan William Quijano, 8 jaar geleden vermoord in Salvador: een jong leven voor de kleinen en voor de vrede

28 September 2017 - SAN SALVADOR, EL SALVADOR

SalvadorSchool of PeaceWilliam Quijano

Deel Op

Vandaag gedenken we de dood van William Quijano, een jongere van de Gemeenschap van Sant’Egidio, die precies 8 jaar geleden, in 2009 vermoord werd omwille van zijn inzet voor de kinderen van de School van Vrede in een moeilijke wijk in de periferie van San Salvador. William was 21 jaar oud. 

De hele Gemeenschap van Sant’Egidio verenigt zich met broers en zussen uit Salvador in de herinnering aan deze jonge martelaar die door ‘Mara’, een van de georganiseerde gewelddadige bendes die arme jongeren in de buitenwijken van Centraal-Amerika misbruiken, vermoord werd.

William, door vrienden Samy genoemd, werd geboren in een arm gezin dat, na de dood van de vader in zijn tienertijd, naar Apopa verhuist, een twintigtal kilometers van de hoofdstad, een van de meest gewelddadige voorsteden van Centraal-Amerika. Hij is een normale jongen, die van voetbal houdt en goede cijfers op school haalt. Hij begint rechten te studeren maar korte tijd later geeft hij de studie op om zijn familie te onderhouden. Hij werkt als sportbegeleider bij de gemeente. Op 16-jarige leeftijd heeft hij de Gemeenschap van Sant’Egidio leren kennen. Samen met zijn vrienden startte hij de School van Vrede voor de kinderen in de wijk, een rustige plek om te spelen, te studeren en tot vrede op te voeden. Lees verder (in het Italiaans)

A lui è dedicato il libro "Alla Scuola della Pace"

 

Approfondimenti:

- William Quijano: Nel paese degli scontri un giovane coltiva l’arte dell’incontro (F. De Palma su "Popoli e Missione", 9/9/2016)

- William Quijano. Il ragazzo che sfida le gang con l'amicizia (S. Pasta su "Credere", 19/5/2015)

- William Quijano: alcune immagini

- Il libro alla Scuola della Pace