news

Over enkele dagen de derde missie van Sant'Egidio voor de Rohingya vluchtelingen

11 Januari 2018 - BANGLADESH

Rohingya
Humanitarian emergencies

Deel Op

Hoewel de internationale aandacht voor het Rohingya-drama is afgenomen, blijft de siutatie in de vluchtelingenkampen dramatisch. Vooral de gezondheidssituatie verslechtert: na een cholera-epidemie in december, was het de beurt aan difterie, die vooral kinderen trof. De komst van de moesson binnenkort voorspelt acute malaria.

Een nieuwe missie van Sant'Egidio om nieuwe hulp te brengen, begint aan het einde van deze week. Deze keer willen we het vluchtelingenkamp Kutapalong bereiken, waar meer dan 400 duizend Rohingya verblijven.

Zoals aangekondigd aan het einde van de laatste missie, (lees hier) gaan onze inspanningen door, samen met MOAS (Migrant Offshore Aid Station) in de veldziekenhuizen van de kampen van Shamlapur en Unchiprang en met de Caritas Bangladesh voor de distributie van de eerste noodhulp (voedsel, kleding en medicijnen).

De Gemeenschap wil zich voornamelijk bekommeren om de dramatische situatie van de 350.000 kinderen in de kampen. Met de organisatie 'We the dreamers' uit Bangladesh en de Indonesische Muhammadiyah worden binnenkort een school en een voedingscentrum geopend voor de kinderen van Jamtholi.

Help de Rohingha vluchtelingen in Bangladesh
Doneer online