news

Een school voor een betere toekomst voor de Rohingya kinderen in het vluchtelingenkamp

26 April 2018 - COX'S BAZAR, BANGLADESH

Humanitarian aidRohingya

Genaamd School van Hoop en Vrede

Deel Op

Ook nu het regenseizoen de situatie nog slechter maakt, blijven vluchtelingen aankomen in Bangladesh, bijna 100 per dag – bijna allemaal over zee, aangezien het haast onmogelijk is via de bergen te komen. Er zijn er zo'n 1.000.000 Rohingya vluchtelingen, verspreid over 15 kampen, waaronder 520.000 kinderen die het ontbreekt aan alles.

Sant’Egidio is begonnen met de bouw van de eerste en enige school voor vluchtelingen in het kamp van Jamtholi, ten zuiden van Cox’s Bazar. Een stabiel gebouw (tot 1 meter hoogte opgetrokken uit baksteen) dat onderwijs, gezondheidseducatie en emotionele ondersteuning kan bieden aan meer dan 300 kinderen. Zowel voor Rohingya vluchtelingen als voor 'inheemse' Bengaalse kinderen. Want de toekomst, dat is integratie.

De bouw van de school zal voltooid worden aan het einde van de maand mei. De school is de vrucht van een samenwerking met de moslimorganisaties Muhammadiyah (Indonesië) en We The Dreamers (Bangladesh). De school biedt werk en salaris aan vier Rohingya leerkrachten die in het kamp aanwezig zijn. De kinderen leren er onder andere te lezen en schrijven in hun moedertaal en in het Birmees. Een echte veilige haven voor deze kinderen die alles hebben verloren. Daarom zal de school de naam 'School of Hope and Peace' dragen; de hoop ze hebben verloren en de vrede die velen van hen nooit hebben gekend.

_________________

Indien u wilt, kunt u bijdragen aan dit initiatief met een online donatieEen school voor een betere toekomst voor de Rohingya kinderen in het vluchtelingenkamp
Een school voor een betere toekomst voor de Rohingya kinderen in het vluchtelingenkamp
Een school voor een betere toekomst voor de Rohingya kinderen in het vluchtelingenkamp