Humanitaire Corridors in België: een Europa dat verwelkomt

Eerste aankomst vanuit Turkije

Verwelkomen, beschermen, ondersteunen, integreren. Dat zijn de sleutelwoorden van de Humanitaire Corridors die geopend worden in Europa.

Op donderdag 7 juli is een nieuwe groep van 34 Syrische vluchtelingen vanuit Turkije veilig in Brussel aangekomen met een vlucht vanuit Turkije. Tien families (19 volwassenen waaronder ouderen en 15 kinderen/jongeren) en de droom om een nieuw leven te beginnen in België.

Hun komst is de vrucht van een overeenkomst tussen de Belgische regering, Sant'Egidio en alle religieuze autoriteiten van het land. Daarin wordt de overkomst en integratie van 150 Syrische vluchtelingen geregeld. De Humanitaire Corridors in België zijn ook het resultaat van een samenwerking tussen alle christelijke kerken (katholiek, protestants, evangelisch, orthodox en anglicaans), en met de steun van de joodse en de moslimgemeenschap.

België heeft inmiddels 72 Syrische vluchtelingen ontvangen. Daaronder ook een moeder die enkele dagen geleden het leven heeft gegeven aan een zoon. Hij is niet geboren tussen het puin of onder het vallen van bommen, maar gezond en veilig in ons Europa.

STEUN DE HUMANITAIRE CORRIDORS

Doneer online