news

Lessen in liefde: Sant'Egidio in Nigeria aan de zijde van de ouderen

31 Juli- 2018 - LAGOS, NIGERIA

ELDERLY

Deel Op

Ouderen in Nigeria hebben het bepaald niet gemakkelijk. Dat vertelden de jongeren van de Gemeenschap van Sant'Egidio in Lagos, die besloten hebben om deze dagen aan de zijde te staan van de meest kwetsbaren en armen door een concreet gebaarr van solidariteit en vriendschap.

Het overgrote deel van de ouderen die zij ontmoetten is tussen de 65 en 70 jaar oud. Voor ons Europeanen lijkt dat weinig, maar in Afrika is dat echt anders. Volgens officiële bronnen is de levensverwachting in het land rond de 53 jaar. Behalve dat ze in moeilijke economische omstandigheden leven, hebben velen van hen nooit gewerkt, of geleefd van het doen van kleine klusjes.

Met het project "LONG LIVE THE ELDERLY" wil Sant'Egidio in Nigeria een netwerk van vriendschap met de ouderen opbouwen. Eenmaal per maand krijgen de ouderen een maaltijd aangeboden, en ze zijn begonnen hun 'huizen' te bezoeken om te ontdekken hoe hun levensomstandigheden verbeterd kunnen worden. Een van de ouderen die ze ontmoetten, mevrouw Ebun, sprak haar dankbaarheid uit voor dit gebaar, dankte God en zegende de Gemeenschap voor het vele goede dat ze doet.

Het is een nieuw zaadje van hoop dat ontkiemt in Nigeria. Het begin van een nieuwe alliantie tussen de generaties in de grote en mooie familie van de Gemeenschap.

 Lessen in liefde: Sant'Egidio in Nigeria aan de zijde van de ouderen
Lessen in liefde: Sant'Egidio in Nigeria aan de zijde van de ouderen