news

Sant'Egidio verdedigt de ouderen in Sofala in Mozambique die slachtoffer van geweld zijn geworden

20 Augustus 2018 - MOZAMBIQUE

ELDERLY

Een appel voor respect en zorg voor wie oud is, na de dood van een 81-jarige vrouw

Deel Op

Na de zoveelste geweldpleging tegenover een oudere reageert de Gemeenschap van Sant'Egidio in Sofala in Mozambique met een sterk appel om alle geweld te verwerpen tegen wie op leeftijd is, en te werken aan een cultuur van respect en zorg voor de ouderen.

De meest recente tragische gebeurtenis, de dood van een vrouw van 81 jaar die werd omgebracht door een van haar familieleden, vestigt de aandacht op de wijdverspreide misvatting dat een lang leven geen zegen zou zijn, maar de vrucht van hekserij.

“Het ontbreekt in ons land aan werkelijk respect voor onze geschiedenis. Daarom zien we een gebrek aan barmhartigheid,” zei de verantwoordelijke van de Gemeenschap, Nelson Moda, bij de presentatie van het appel "de ouderen vertegenwoordigen onze geschiedenis, aan hen zijn we ons leven verschuldigd, dus het is een ernstig gebrek aan beschaving om niet voor hen te zorgen en hun leven zelfs te bekorten”.

De Gemeenschap van Sant'Egidio bevordert daarentegen de bescherming van ouderen door een alliantie tussen generaties. De jongeren van de Gemeenschap bezoeken regelmatig eenzame ouderen, vooral in de armste regio's, en omringen hen met zorg en vriendschap.